23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Pilz mot fortsatt tillväxt!

Pilz - leverantören av helhetslösningar för säker automation utökar sin kapacitet med två nya fabriker i Tyskland och Kina.

Nya Fabriker

Det första spadtaget för det nya produktions- och logistikcentret Peter Pilz markerar utvidgning av företagets huvudkontor i Ostfildern till ett Pilz Campus. Bygget beräknas ta ungefär ett år, och byggnadens golvyta är på 15 000 m². Byggnaden konstrueras enligt de aktuella standarderna och den senaste kunskapen vad gäller energieffektivitet, bullerskydd och logistikprocesser. Målet med nybygget är att göra produktionen och de produktionsnära processerna ännu effektivare.


Snabbare leveranser på den asiatiska marknaden

För att kunna erbjuda kunderna på den asiatiska marknaden snabbare leveranser håller Pilz på att bygga en egen fabrik i kinesiska Jintan. ”Kina är en viktig marknad för oss i Asien. Den ökande säkerhetsmedvetenheten och närmandet till europeiska standarder ger oss lysande utsikter”, förklarar Renate Pilz, ordförande i företagsledningen. Investeringsvolymen för de båda fabrikerna i Tyskland och Kina uppgår totalt till ca 25 miljoner euro.


Mer än 1 800 säkerhetsambassadörer

Med sina för närvarande 1 800 medarbetare kunde Pilz notera en ökning på mer än 7 procent även inom detta område. ”Vi vill fortsätta växa och utöka antalet medarbetare”, berättar vd Susanne Kunschert. För det innevarande året planeras omkring 90 nya tjänster, framför allt inom utveckling av maskinvara och programvara.

Under det senaste året har företaget dessutom utökat sin närvaro runt om i världen genom att öppna tre nya dotterbolag i Kanada, Taiwan och Tjeckien. Nu ingår 31 dotterbolag i Pilz-koncernen. Pilz exportandel uppgick under förra räkenskapsåret till 68,2 procent. Det är en ökning med 0,4 procent jämfört med 2012. Omsättningen ökade också med 3 procent jämfört med föregående år, till 233 miljoner euro.


Positiva utsikter för 2014

Det innevarande räkenskapsåret har börjat bra för företaget. ”Om prognoserna för konjunkturen visar sig stämma är vi övertygade om att vi kan slå förra årets ekonomiska resultat”, säger Susanne Kunschert.


Pilz på LinkedIn:
https://www.linkedin.com/company/pilz-skandinavien
Pilz på Facebook !:
http://www.facebook.com/pilzse
Pilz på YouTube !:
http://www.youtube.com/pilzse

Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial
Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5020506183

Kontaktperson

Mike Uppdal
Marketingkoordinator
+45 74436332 m.uppdal@pilz.dk

Tipsa en kollega

0.064