23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Högtidlig invigning av AP&T:s nya utvecklings- och produktionsanläggning i Ulricehamn

Den 11 september invigde AP&T en helt ny utvecklings- och produktionsanläggning i Ulricehamn.

Invigningen gav plats åt inbjudna talare, kunder och gäster från när och fjärran och två dagars seminarium för dem som vill lära sig mer om framtidens formningsmetoder och material. Samtidigt passade man på att fira att det är 50 år sedan verksamheten startade

AP&T tillverkar utrustning för plåtformning och det är framför allt den positiva utvecklingen för presshärdning i fordonsindustrin som ligger bakom satsningen. Den nya anläggningen innebär att produktionskapaciteten ökas och moderniseras, men framför allt ges förbättrade förutsättningar för forskning och utveckling.

– Här får vi helt nya möjligheter både att vidareutveckla dagens teknik och testa lösningar för framtiden, säger Per Josefsson, Vice President Sales and Marketing AP&T.

Centret ska användas för utveckling, utprovning och demonstration av verktyg, pressar, automationsutrustning och styrsystem. Här finns också möjlighet att pröva olika metoder för efterbearbetning.

– Genom att samla kompetens både inom forskning och utveckling, konstruktion och produktion kan vi utveckla vår roll som kunskapspartner till våra kunder och driva utvecklingen av nya metoder och material framåt, fortsätter Per Josefsson.

Under invigningsevenemangets två dagar passade man därför också på att hålla seminarier om formningsmetoder, nya material och avancerade stöd för simulering och visualisering, med experter både från AP&T och utifrån.

Den högtidliga invigningen hölls i närvaro av inbjudna gäster med tal av bland andra Tord Andersson som är en av AP&T:s grundare, nuvarande VD Magnus Baarman och Gianfranco Aimo från fordonstillverkaren Fiat. Besökarna fick också en guidad visning i den 11 000 m² stora anläggningen och dagen avslutades med festmiddag.

Fakta om anläggningen:

Storlek: 11 000 m², varav 3 000 m² kontor, 7 000 m² produktionshallar och 1 000 m² personalutrymmen.

Byggherre: Attacus Bygg AB.

Antal medarbetare i anläggningen: 180.

Verksamhet: Forskning och utveckling samt konstruktion och tillverkning av produktionslösningar för avancerad plåtformning. Det blir också företagets nya huvudkontor när ledning och administration flyttar från Tranemo.

se.aptgroup.com

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Tipsa en kollega

0.032