23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Högtryck i glassfabriken

Hennig Olsen är en av Norges största glasstillverkare. Nu ökar man produktiviteten väsentligt genom att låta MPP3-robotar paketera glasstrutar i ett robotsystem levererat av Eltronic A/S.

Färre kostnader, ökad produktion och flexibilitet nu och i framtiden. De är fördelarna för den norska glasstillverkaren Hennig Olsen när man går över från manuell packning av glasstrutar till en robotlösning från Eltronic. Den automatiserade lösningen har ökat produktionen med 25-30% sedan mars 2014, då anläggningen togs i bruk.

Systemet med fyra MOTOMAN-MPP3 deltarobotar och skräddarsydda gripverktyg, har levererats av Eltronic A/S. Kärnan i robotsystemet är den senaste versionen av programvaran MotoPick. MotoPick kontrollerar inte bara de två bandtransportörerna och en kamera, utan fördelar också robotjobben mellan de fyra höghastighetsrobotarna.

- Vår fyllningsmaskin har en teoretisk kapacitet på 18.000 glasstrutar i timmen, så när vi tittade på en robotlösning, var det viktigt att robotcellen inte blev en flaskhals. Deltrarobotarna packar cirka 17.500 glasstrutar i timmen vilket är den praktiska maxhastigheten på linjen och det innebär att vi har ökat produktionen med 25-30% , säger Bo Hansen, teknisk chef på Hennig Olsen.

Robotsystemet i korthet:
- 4x MOTOMAN-MPP3
- FS100 styrsystem
- Två bandtransportörer
- Visionkamera
- MotoPick mjukvara

Läs mer här: http://www.eltronic.dk/news/news/norwegian-ice-cream-manufacturer-raises-output-with-new-automated-solution-from-eltronic

YASKAWA Nordic AB
Box 504
Besöksadress: Spångatan 4
Leveransadress: Verkstadsgatan 2
385 25 TORSÅS
Torsås kommun
Sverige
VAT nummer: SE5591369773

Tipsa en kollega

0.031