23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ta bort rost - snabbt och enkelt

Nästan alla har någon gång haft problem med att produkter, detaljer börjar angripas av rost. I de flesta fall används mekanisk bearbetning för att avlägsna rost men det finns ett annat sätt att ta bort rost och det är med en rostborttagare.

Cortec VpCI 422 är en miljövänlig, kostnadseffektiv produkt som fungerar alldeles utmärkt som alternativ till mekanisk tidskrävande bearbetning. Cortec 422 är 100% biologiskt nedbrytbar, enkel att använda och appliceras genom spray eller doppning. Efter applicering , löser rostborttagaren upp rosten som därefter kan tvättas bort med ett alkalisk tvättmedel (ex. Cortec VpCI 410-serien).
Tiden för att lösa upp rosten beror på rostangreppets storlek/djup. Cortec VpCI 422 fungerar på en mängd olika material som metall, trä, plast och målade ytor. Till skillnad från andra rostborttagare, är Cortec VpCI 422 citrus baserad, vilket gör den giftfri och icke brandfarlig. Detta gör att produkten kan användas i produktionsprocesser utan att i de flesta fall påverka produktionspersonalen.

Produkten är godkänd enligt ASTM F-519-05.

Typiska applikationer:Rostborttagning från delar och komponenter i produktionsflöde samt på lager
Ytor på tankar och behållare
Utomhus maskinutrustningar och verktyg
Bilar, lastvagnar, truckar, kranar m.m.
Lantbruksmaskiner m.m.

Cortecs rostborttagare innehåller VpCI®-teknik och är därför inte korrosiv mot de metaller som rengörs. De är oskadliga för mänsklig hud och för de flesta lacker, plaster, gummityper etc.

Produkter

Cortec VpCI 422 - vattenbaserad rostborttagare
Cortec VpCI 423 – gelvariant av Cortec 422 – för applicering på vertikala/svåråtkomliga ytor

I Cortec®s sortiment miljövänliga och ekonomiska produkter för behandling av metall ingår biologiskt nedbrytbara rengöringsmedel och färgborttagare. Finns i lösvikt samt i spray Cortec EcoAir system.

Oftast kan vi uppnå stora förbättringar med väldigt enkla och små förändringar i produktionsprocessen/flödet säger Lars Hellberg, försäljningschef på Tribotec. Många företag accepterar att ha lite rost i sin produktion och därmed ökade kostnader samt potentiella kvalitetsproblem mot slutkund. Ibland ökar problemen under vissa tider på året – vilket kan ha en naturlig förklaring pga luftfuktighet och temperatur. Med relativt enkla metoder kan vi lösa dessa problem.
Låt oss på Tribotec ta tag i problemet istället.
Här hittar ni några exempel på uppdrag http://www.tribotec.se/vci-rostskydd/rostskydd-uppdrag/.

Tribotec AB
Metallvägen 2
435 33 Mölnlycke
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562346089

Tipsa en kollega

0.031