23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Vägen till ett vinnande team

Inspiration. Christian Horner, chef för Infiniti Red Bull Racing, förklarar hur omsorg om de små detaljerna gjort att deras 500 personer starka stall har dominerat Formel 1 de senaste åren.

Formel 1-bilarna låter som en svärm gigantiska ilskna bin när de accelererar från 0 till 350 km/h på Kemmelrakan för att sedan bromsa inför nästa kurva.

Det är två timmar kvar till start i ett av de klassiska Formel 1-loppen, Belgiens Grand Prix på Circuit de Spa-Francorchamps, och stallens testförare känner in bilarna och banan för att kolla att allting är som det ska.

Infiniti Red Bull Racing-stallets chef, britten Christian Horner, ser bekymrad ut när han tittar upp mot den molniga himlen, där en kamerautrustad helikopter cirklar runt över banan och filmar för alla de tv-kanaler jorden runt som har sändningsrätt för loppet.

Han kollar mobilens väder-app och ringer teamets taktiska chef och chefsmekaniker för en uppdatering av när eftermiddagens förväntade regn ska börja falla.

Banan ligger i en kuperad del av östra Vallonien, nära gränserna till Tyskland och Luxemburg, och har många mikroklimat. Solen kan skina över vissa delar av den sju kilometer långa banan, samtidigt som regnet öser ner på andra ställen.

”Det är det som gör det här till ett av de svåraste loppen”, förklarar Horner. ”Det hålls alltid vid slutet av den europeiska sommaren och det brukar vara rejält varmt under dagarna kring loppet.

Läs mer >>

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Tipsa en kollega

0.078