23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Axelent skapar säkerhet på flygplatsen i Bogotá, Colombia

Flygplatsen Eldorado International Airport i Bogotá är Colombias största flygplats, med möjlighet att hantera fler än 20 miljoner passagerare i dagsläget.

I samband med att flygplatsen skulle moderniseras fick Crisplant i Beumer Group uppdraget att konstruera, tillverka och underhålla flygplatsens bagagehanteringssystem. Axelent fick förmånen att leverera skyddsnät till projektet.

Bagagehanteringssystemet är det första av denna höghastighets typ i Sydamerika. Effektiviteten har dessutom kombinerats med energismarta system och en mycket hög säkerhetsnivå. Crisplant-systemet bygger på två höghastighetsenheter med sorteringsfunktion som är konstruerade och integrerade i bagagehanteringssystemet. Systemet integrerar även 132 incheckningsstationer, transportörer, rännor och karuseller. Efter installationen kommer Crisplant säkerställa bagagehanteringssystemets fortsatta höga prestanda genom ett 4-årigt underhållskontrakt.

Kapacitet och säkerhet i fokus
Klaus Schäfer, VD, Crisplant:
”Den ekonomiska tillväxten i Sydamerika leder till ökad flygtrafik, vilket ställer stora krav på flygplatsens kapacitet och säkerhet. Detta är det första systemet i sitt slag i Sydamerika och operatören har lagt stor vikt vid att välja ett bagagehanteringssystem som gör det möjligt för Eldorado Airport att bli ett stort och växande nav för Sydamerikansk flygtrafik.”

Vi är en samarbetspartner
Michaela Ahlberg, Axelent Danmark:
”En titt i backspegeln gör oss på Axelent väldigt ödmjuka över det fina samarbete vi har sedan många år tillbaka med en av våra internationella avtalskunder, Crisplant Beumer Group. Vi inledde ett ännu tätare samarbete redan under 2010 och detta har sedan dess bara fört oss närmare varandra. Idag är vi samarbetspartners istället för leverantör.”

Ett omfattande projekt
”Bogotá är det första riktigt omfattande flygplatsprojekt där vi fått förtroendet att leverera helheten. Projektet, som är uppdelat i flera faser, omfattar nästan 800 stolpar vilket innebär oerhört många meter av vårt X-Guard system.”

Smidigt montage på plats
”Projektet löpte i flera delleveranser och sköttes från Crisplants huvudkontor i Danmark. Det monterades på plats i Bogotá av Crisplants egna montörer. Den feedback vi mottagit var att det var enkelt att anpassa på plats och man uppskattade att det var samma mått mellan fasta sektioner och dörrar, vilket kraftigt underlättade slutmontaget på plats. Numera får kunden färdiga 3D-ritningar från oss på Axelent. Redan i projekteringsstadiet kan de se att allt passar in exakt som man vill ha det.”

Crisplant ingår i BEUMER Group och är en ledande leverantör av sorteringslösningar över hela världen. Crisplant tillhandahåller lösningar och livslång support för flygplatser, postfaciliteter, paketdistribution och lager- och distributionscentraler.

Axelent Group
Kävsjövägen 17
335 04 Hillerstorp
Gnosjö kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562315191

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.047