23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Rostskyddsbeläggningar – Cortec introducerar nanoteknologi

Tuffare miljölagstiftningar gör att vattenbaserade produkter efterfrågas allt mer av fler kunder. Den senaste innovationen gör att Tribotec nu kan erbjuda nya, unika Cortec beläggningar för multi metall skydd.

Denna generation av vattenbaserade högprestanda akryl beläggningar har ett kraftigt förbättrat barriärskydd och förbättrad stabilitet vilket i sin tur ger ett mycket bra rostskydd i tuffa, oskyddade omgivningar.
CorShield VpCI 386 HP unika nano-VpCI formulering innehåller en mix av giftfria organiska inhibitorer och pigment som ger förlängt skydd, vilket gör att den kan konkurrera med zink primers och färg. Cortecs speciella kombination av additiv ger en nanopartikel komposit polymer barriär som avsevärt stannar upp joniseringsprocessen på metallytan genom passivering.

Corshield VpCI 386 HP är mycket ekonomisk, miljövänlig och lätt att hantera och den är dessutom mycket effektivare än konventionella beläggningar. Tungmetaller som tidigare använts som rostskyddande inhibitor har ersatts av andra icke giftiga inhibitorer. I och med detta elimineras användarnas exponering av organiska lösningsmedel. Med vatten som lösningsmedel föreligger heller inte någon brandfara.

CorShield VpCI 386 HP ger en snabbtorkande yta (primer/toppcoat) som bildar ett slitstarkt skyddslager för skydd av applikationer både inom- samt utomhus. Produkten har bra vidhäftning till metallytor och skyddar mot frätande elektrolyter och aggressiva medier.

CorShield rekommenderas för en mängd applikationer där behov finns att ersätta andra miljöskadliga produkter. Produkten är då den torkat termiskt stabil (-78 gr C – 180 gr C) och UV-resistant, perfekt då gods ska skyddas utomhus i solljus.

CorShield kan användas som topcoat/primer eller som topcoat i kombination med att Cortec VpCI 374 används som primer.

Torktider: Klibbfri efter 40 minuter (25 gr C) , fullt härdad efter 7 dagar (25 gr C).

Förpackningsstorlekar: 19 liter / 208 liter

Tillgängliga färger: Vit, grå, gul

Kontakta oss på Tribotec för mer info om du är intresserad. Tel: 031-887880 mail: info@tribotec.se

Tribotec AB
Metallvägen 2
435 33 Mölnlycke
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562346089

Tipsa en kollega

0.031