23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ruukki Building Systems får viktiga beställningar i Sverige

Ruukki har tecknat avtal med NCC Construction Sverige AB - avtalen är sammanlagt värda över 6 miljoner euro.

Ruukki har tecknat avtal med NCC Construction Sverige AB avseende stålstomme, takkonstruktioner och fasadleveranser till en utbyggnad av ett centrallager för elektronikhandelskedjan EEL, ELON Elkedjan Logistic, och till en underhållsdepå för Storstockholms Lokaltrafiks tunnelbana. Avtalen är sammanlagt värda över 6 miljoner euro.

EEL består av två kedjor, ELON och Elkedjan. De är Sveriges största detaljhandelskedjor för hemelektronik med cirka 400 butiker i hela Sverige. Kedjans nya centrallager är placerat i Örebro. Ruukki ska konstruera, leverera och installera stommen, fasaderna och taket på lagerbyggnaden. Ruukkis leveranser börjar i juli och ska slutföras under hösten i år. Byggnaden har en yta på cirka 25 000 kvadratmeter och ska tas i bruk i november 2014.

Ruukki ska leverera stålstommen och takkonstruktionerna till den nya underhållsdepån för underhållsfordon i Storstockholms Lokaltrafiks tunnelbana. Leveranserna börjar i september i år och ska slutföras våren 2015. Ruukkis leverans omfattar även konstruktion, brandskydd och installation samt montage av tillhandahållna betongelement. Depån är på cirka 20 000 kvadratmeter.
Huvudentreprenör och Ruukkis kund i båda projekten är NCC Construction Sverige AB.

"NCC är en viktig partner för oss. Samarbete redan på konstruktionsstadiet möjliggör för oss att ge kunden en kostnadseffektiv, energieffektiv och praktisk lösning," säger Petri Nieminen, vice VD, Ruukki Building Systems, Nordic and CEE.

De ingående komponenterna i Ruukkis leveranser kommer att tillverkas på Ruukkis anläggningar i Peräseinäjoki, Vimpeli och Alajärvi i Finland, Gargzdai i Litauen och Oborniki i Polen.

För mer information, kontakta: Petri Nieminen, Ruukki Building Systems, tel +358 20 593 8568

Ruukki specialiserar sig på stål och stålkonstruktion. Ruukki förser sina kunder med energieffektiva stållösningar för bättre boende, arbete och mobilitet. Vi sysselsätter omkring 8 600 personer och har ett omfattande distributions- och återförsäljarnätverk i runt 30 länder, bl.a. Norden, Ryssland och andra håll i Europa och tillväxtmarknader som t.ex. Indien, Kina och Sydamerika. Nettoomsättningen under 2013 uppgick till 2,4 miljarder euro. Bolagets aktie är noterad på NASDAQ OMX Helsingfors (Rautaruukki Oyj: RTRKS). www.ruukki.se

SSAB AB
BOX 70
101 21 Stockholm
Borlänge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560163429

Tipsa en kollega

0.032