23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

En ny generation Sandvik Coromant-skär genererar låga skärkrafter

CoroMill 345-skär från Sandvik Coromant förenklar planfräsning i rostfritt stål

Vid fräsning av rostfritt stål ställs man inför många utmaningar, däribland svårigheter med spånbildning, livslängd och produktivitet. De senaste skärgeometrierna för CoroMill 345® har utformats speciellt för att erbjuda den lättskärande bearbetning och de låga krafter som krävs för att klara av dessa utmaningar. Bland de många fördelarna märks inte bara högre spånavverkningshastigheter, utan även möjligheten att använda CoroMill 345 i maskiner med små konor (ISO 30- och ISO 40-maskiner), i vibrationskänsliga applikationer eller när fixturerna är veka.

Det nyskapande skäret har åtta eggar, fyra på var sida. Trots att de sitter negativt i fräsen säkerställer en mycket hög spånvinkel positiv, lätt bearbetning. Detta ger inte bara utmärkt spånbildning i rostfritt stål, utan förbättrar även arbetsmiljön tack vare det mjuka bearbetningsljudet. Man kan även välja ett wiperskär för extrem ytjämnhet, och invändig skärvätsketillförsel finns för fräsar upp till 125 mm i diameter.

Ett nyligen genomfört prestandatest hos en kund vittnar om fantastiska resultat. En pumpkropp tillverkad i 316L rostfritt stål genomgick torr grovbearbetning i en horisontell fleroperationsmaskin. Med CoroMill 345 kunde både skärhastigheten och matningen ökas jämfört med en konkurrents fräs. Detta gav 50 % fler komponenter med 22 % högre spånavverkningshastighet, utan att skären blev urslitna. Med de nya skären kunde man till och med tillverka tre komponenter per egg, jämfört med två med konkurrentens fräs.

Sandvik Coromant
Sandvik Coromant är en global ledande leverantör av skärande verktyg, bearbetningslösningar och know-how till den metallbearbetande industrin. Med omfattande investeringar i forskning och utveckling skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsnormer tillsammans med våra kunder. Dessa inkuderar världens största bil-, flyg- och energiindustrier. Sandvik Coromant har 8000 anställda och finns representerat i 130 länder. Vi är en del av affärsområdet Sandvik Machining Solutions inom den globala industrikoncernen Sandvik.

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Tipsa en kollega

0.049