23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

EAB investerar i maskiner från Din Maskin

Företaget investerar i maskiner från Omera och Dimeco

EAB är ett familjeägt företag som ligger i Smålandsstenar och som arbetar inom tre produktområden: Lagerinredningar, Portar och Stålbyggnader. All konstruktion, produktion och utveckling sker i Smålandsstenar, men man har idag hela världen som marknad.

EABs vision är att göra varje kund till en nöjd kund och varje medarbetare till en nöjd medarbetare. EAB startade 1957 och har idag 200 anställda med dotterbolag i Norge, Finland och Holland. Omsättningen är ca 700 miljoner.

Dan Andersson, produktionschef på EAB, säger så här om arbetet inför investeringen;
- Vi har en lång historia med Din Maskin då vi köpte en Finn-Power stansmaskin redan 1997. Sedan dess har det blivit ett antal investeringar, bland annat laserskärmaskiner, Dimeco-utrustning, en press och bockautomat. Med andra ord känner vi varandra väl vid det här laget. Vi är också väldigt nöjda med Din Maskins duktiga och kunniga personal och det var såklart också en av alla faktorer som spelade in när vi valde leverantör vid den här investeringen, avslutar Dan.

EAB investerar nu i två stycken excenterpressar, 160 ton och 100 ton.

Omera är en känd och välrenommerad presstillverkare. De tillverkar hydraulpressar med presskrafter på 500 till 1800 kN för C-pressar och 1600-15000 kN i fyrpelarutförande. Maskinerna kan ha bord och slid upp till 5000x3000 mm.

Till 100 tons pressen kommer en Dimeco bandmatningsutrustning att levereras bestående av dubbelhaspel för coilvikt 2x4500 kg, Riktverk1676D samt Valsmatarverk 1125D. Styrsystem SIMOSTAR för hantering och kalkylering av skyttelverktyg. Anläggningen kommer att placeras i linje med en profileringsanläggning från Ortic.

Dimeco är en fransk leverantör av bandmatningsutrustning och en av världens ledande tillverkare på området. De har ett brett program och är känt för sin kvalitet och driftsäkerhet. Hasplar finns för olika bandbredder och coilvikter upp till 35T, samt i både enkel- och dubbelutförande.

Som extra utrustning kan nämnas tryckarm, hydraulisk expandering, drivning, laddningsvagn m.m. Riktverk med individuellt inställbara riktvalsar alternativt riktstol för hantering av höghållfasta material. Därtill har de även valsmatarverk med en rad olika styrsystemsalternativ.

För ytterligare information om Omera pressar och Dimeco hanteringsutrustning, kontakta en av våra säljare på 0370-693400.

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Tipsa en kollega

0.032