23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Haas utser Europastipendiernas vinnare

Företaget informerade förra hösten om en stipendiefond på cirka 1 miljon dollar för utbildningsinstitutioner inom maskinbearbetning och tillverkning. Haas Automation har nu publicerat en lista över vinnarna i Europa.

Bland de yrkesskolor och yrkesförberedande skolor i Europa som omfattas finns skolor i Belgien, Spanien, Ukraina, Portugal, Kroatien, Lettland, Polen och Nederländerna. Stipendierna är en gåva från Gene Haas, grundare och koncernchef för Haas Automation, genom Gene Haas Foundation.

”Mitt syfte är att uppmuntra studenter över hela världen att titta på utbildningar inom tillverkning, och helst stanna kvar inom det här området”, säger Gene Haas. ”På det personliga planet vill jag spela en aktiv roll i att få till en genuin förändring som leder till en bättre situation för studenter och arbetsgivare oavsett geografisk plats. Färdigheter inom maskinbearbetning och precisionsteknik är extremt värdefulla för framtidens generationer. Studenterna kan komma mycket långt med lite finansiellt stöd som täcker in deras kursavgifter och andra kostnader, t.ex. kurslitteratur.”

Studenter som kommer från gymnasiet, de som redan genomför kurser inom maskinbearbetning eller maskinteknik, och personer som har blivit arbetslösa (eller helt enkelt alla som vill byta arbetsinriktning) och de som vill fortsätta med en examen eller teknikcertifiering inom maskinbearbetning... alla dessa grupper kan komma ifråga för ettårsstipendiet.

Beloppet för varje stipendium varierar beroende på antalet studenter och kostnaden för det lokala studieprogrammet. Vi har till exempel Colegio Salesianos Atocha i Madrid och Tehnička škola Slavonski Brod i östra Kroatien som båda kommer att få 53 250 dollar (38 582 euro eller 349 824 kronor). Betydande finansiering har också gått till MBO College Hilversum Techniek i Nederländerna som kvalificerade sig för 17 169 dollar (12 442 euro eller 112 788 kronor) och EGIBIDE i norra Spanien som får 14 265 dollar (10 337 euro eller 93 700 kronor). De tilldelade medlen har överförts direkt till skolorna. Köp av teknisk utrustning är inte tillåtet med dessa stipendier, utan de är helt avsedda för utbildning, kurslitteratur, böcker och forskning.

Efter starten 1999 har Gene Haas Foundation delat ut stipendier på över 8,5 miljoner dollar (55,8 miljoner kronor) till olika organisationer. Haas Automation Europe planerar just nu en serie evenemang med syftet att lämna över checkarna till skolor som har uppvisat goda resultat.

Fullständig lista över de som tilldelats stipendier från Haas Foundation

Edströms Maskin AB
Solåsvägen 14
551 99 JÖNKÖPING
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560677352

Kontaktperson

HO

Tipsa en kollega

0.075