23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

AP&T får order på presshärdningslinje och verktyg till en ny produktionsanläggning i Italien

Det nybildade bolaget U.form investerar 30 miljoner euro i en ny fabrik i Castellato på Italiens östkust.

Målet är att stärka sin position som leverantör till fordonsindustrin och som en del av investeringen ingår en komplett produktionslinje för presshärdning. I sökandet efter rätt leverantör gick ordern till AP&T.

Som en separat order från moderbolaget Susta SRL, kommer AP&T också att leverera ett presshärdningsverktyg till U.form linjen. Verktyget kommer att utformas för att producera detaljer för passiv säkerhet, presshärdade för att ge specifika deformationsegenskaper vid en olycka.

Bland Susta SRL:s kunder finns bland annat BMW och Fiat, och det är Fiats ambition att stärka Alfa Romeos varumärke som ligger bakom satsningen på fler presshärdade delar. U.forms nya anläggning kommer att ge den produktionskapacitet som behövs för att möta efterfrågan. Med fler presshärdade chassi- och karossdelar kommer Alfa Romeos nya modell 952 att ta ett rejält kliv avseende både viktreduktion, krocksäkerhet och passiv säkerhet.

AP&T:s leverans kommer att omfatta en komplett "nyckelfärdig" produktionslinje för presshärdning, som inkluderar, tillverkning, installation och driftsättning. Systemet är utformat för ett automatiserat flöde från ämnesmatning till formade plåtdetaljer, baserat på AP&T:s beprövade modulkoncept.

Presslinjen i korthet:

- En ämnesmatnings- och centreringsstation
- En gasdriven valsugn
- En 3-axlig SpeedFeeder för matning till pressen
- En standard ODEN-FT hydraulisk press
- En 3-axlig SpeedFeeder för utplockning
- Ett styrsystem med en manöverpanel för att styra hela linjen

ODEN-FT-pressen är utrustad med ett hydraulsystem för körning med hög hastighet och den linjära automationen kommer att möjliggöra mycket hög hastighet och god stabilitet i flödet. Linjen är utformad för att ge hög flexibilitet och produktion av många olika fordonsdetaljer och kommer att vara levererad och redo för serieproduktion i slutet av 2015.

se.aptgroup.com

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Tipsa en kollega

0.062