23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Koncept som ger utdelning

Blågula samlingsmontern på IAA hyllas i utvärdering

Det gemensamma svenska deltagandet i den internationella lastbilsmässan IAA i Hannover blev en stor framgång.

– Den svenska samlingsmontern var välbesökt och många värdefulla affärskontakter knöts med såväl fordonstillverkare som andra leverantörsföretag, summerar [b]FKG:s
vd Fredrik Sidahl.[/b]

IAA i Hannover är världens största mässa för kommersiella fordon och rymmer allt från lätta transportbilar till tunga 16-tonslastbilar och specialfordon. Här samsas tillverkare med leverantörer och företag som förädlar lastfordon med påbyggnationer och tillbehör.

I år ställde 16 små, medelstora och stora leverantörsföretag ut i den svenska samlingsmontern. Samtliga ser sitt deltagande som en framgång i form av nya affärer eller affärsmöjligheter.

Kongsberg, som redan är en stor internationell leverantör inom ett brett spann av komponenter och system, ser det gemensamma deltagandet som en styrka.

– Vi fick ett gott resultat av mässan med flera bra möten. Det viktiga är att ha gjort ett ordentligt förarbete och sedan nyttja mässan som samlingspunkt, säger Christopher Lindström, marketing manager på Kongsberg.

– Vi har muskler att ha en egen monter, men samlingsmontern är väldigt kostnadseffektiv, säger han.

Att kunna genomföra förbokade möten på plats är ett bra sätt att stärka varumärket, tycker Christopher Lindström.

Samlingsmonter ger fördelar
ReformTech, tillverkare av framtidens fordonsvärmare, ställde ut för första gången och ser mycket nöjt tillbaka på sitt deltagande som kan innebära nya affärer.

– Vi har aldrig tidigare deltagit på en mässa och kände oss osäkra på hur våra produkter skulle tas emot, men det gick betydligt bättre än förväntat, säger Daniel Hagström, vd och grundare av ReformTech.

– Det är en enorm fördel att delta i en samlingsmonter av denna typ och utan det upplägget
hade vi aldrig varit på plats.

– Vi drog igång ett gäng projekt som mycket väl kan bli affärer längre fram, säger Daniel Hagström.

Värdefulla kontakter
Även R-man i Värnamo, specialist på rörbockning, är av samma uppfattning. Även om några direkta order inte tecknats, har många värdefulla affärskontakter knutits och utvecklats.

– En bra mässa för oss och den svenska samlingsmontern har verkligen blivit ett begrepp där nere, säger Fredrik Hedberg, försäljnings- och marknadschef på Polstiernan Industri, som genom bolaget R-man deltog på IAA för första gången.

– Sedan tidigare hade vi bra kontakt med en tysk lastbilstillverkare och på plats fick vi ytterligare en väldigt bra kontakt. Det har inte blivit någon order ännu, men visst blev vårt kontaktnät förstärkt.

Styrka samla små och stora företag
Det är fjärde gången som svenska leverantörsföretag deltar i IAA-mässan med en samlingsmonter. Deltagandet sker med stöd från Tillväxtverkets program för leverantörsutveckling. FKG är beställare medan mässdeltagandet genomförs av Elmia med Lina Kåvestam som operativ projektledare.

– Även denna gång kan vi se tillbaka på ett bra mässdeltagande där både mål och syften infriats. Det är en stor styrka med en samlingsmonter där både stora och små leverantörsföretag kan ställa ut, säger hon.

Text
LEIF SIMONSSON

FKG
Lindholmspiren 3
417 56 GÖTEBORG
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5563325181

Tipsa en kollega

0.046