23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Utmaning: att klara de extremt höga krav som spårfräsning ställer på skärande verktyg.

Lösning: satsa på CoroMill QD, den senaste lösningen för djupa smala spår och kapning.

Spårbar lösning

Vid spårtillverkning och kapning i fleroperationsmaskiner och multitaskmaskiner är målet att skapa en säker och ekonomisk process i kombination med utmärkt spånevakuering och låga vibrationer. Sandvik Coromant har lanserat CoroMill QD som ska uppfylla denna komplicerade operations krav för många olika komponenter och material. De nya verktygen kan användas för både grov- och finbearbetning, och för såväl torr som våt bearbetning.

CoroMill QD bygger på samma framgångsrika teknik som används till CoroCut-verktyg för svarvtillämpningar. CoroMill QD är det första verktyget i sitt slag som har invändig kylning. Det gör det till ett idealiskt val vid bearbetning av ISO S-material som normalt är mycket svårbearbetade på grund av hög värmeutveckling. I ISO Mmaterial är löseggsbildning på skären ett vanligt problem som sänker ytkvaliteten och förkortar verktygens livslängd. Invändig kylning löser även detta problem effektivt.

Spånor som fastnar i spåret är ett vanligt problem vid bearbetning av djupa smala spår. Det brukar lösas med hjälp av motfräsning snarare än medfräsning. Men motfräsning kan minska verktygslivslängden med upp till 50 procent. Tack vare invändig kylning kan medfräsning tillämpas med CoroMill QD. Man får då högverktygslivslängd och rena spår, samt sparar tid genom att operatören inte behöver ingripa för att avlägsna spån. Detta är en mycket stor fördel som bidrar till förbättrad produktionsekonomi.

Flera andra viktiga funktioner hos CoroMill QD är gynnsamma vid spårfräsning och kapning. Dämpade verktygshållare av typen Silent Tools ger lågvibrerande bearbetning med långa överhäng. Långa överhäng kan ge upphov till vibrationer, vilket ofta medför skärbrott, skador på verktygshållaren och komponenten samt försämrad spårkvalitet. Standardsortimentet av verktygshållare täcker in små till medelstora fleroperationsmaskiner med MAS-BT30, samtliga 40-konor och HSK63 som koppling på maskinsidan. Stora fleroperationsmaskiner täcks in med maskinadaptrar av typen Coromant Capto, medan vissa multitaskmaskiner kan fixera Coromant Captoadaptrar direkt i spindeln.

Det finns ett optimerat sortiment av fräsgeometrier för ISO P, K, M, S, N och H. Slipade skär ger lätt avverkande bearbetning med minimalt kast, vilket bidrar till utmärkt spårkvalitet och hög verktygslivslängd. Skärstabiliteten säkras med ett patenterat spårbaserat system för skärfixering. Det kombineras med en användarvänlig fästmekanism, som gör att man kan byta skär med en enkel snabbkopplingsnyckel. Sammantaget blir det en verktygslösning som erbjuder spårbearbetning av hög kvalitet, i kombination med god produktionsekonomi och hög livslängd.

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Tipsa en kollega

0.046