23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Undervattenssystem för olja och gas

Norska Aarbakke erbjuder den kraftigt konkurrensutsatta olja- och gasindustrin avancerade nyckelfärdiga lösningar för operationer under vattenytan och i borrhålet.

Verktyg som förbättrar slitsningsprocessen med mer än 300 procent är välkomna i processerna, inte minst för att lösningen radikalt minskar bullernivåerna.

Behovet av olja och gas kommer att fortsätta att växa under kommande årtionden, framförallt till följd av den ökade levnadsstandarden i Asien. Samtidigt kommer råoljeproduktionen från de befintliga oljefälten att minska med mer än två tredjedelar fram till 2035 och måste därför ersättas med nya fyndigheter.

Mot den här bakgrunden är det troligt att det kommer att finnas en stor efterfrågan på produkter för olje- och gasindustrin under en lång tid framöver. Utvecklingen går mot att ovanligare material används i komponenterna, till exempel inconel, super-duplex etc. och den här trenden kommer med stor sannolikhet att förstärkas.

Olje- och gaskomponenterna blir också allt större och kraven ökar, till exempel när det gäller ytjämnhet.

Christmas tree
- Djuphavsoljefälten ligger på ner till ~3 000 meters (10 000 fot) djup på havsbotten
- Styrenhetern på varje brunnshuvud kallas för Christmas tree
- Det måste stå enorma vattentryck på upp till 10 000 psi (700 bar) och eftersom oljan och gasen är sur är det nödvändigt att använda korrosionsbeständiga material, dvs. Inconel

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Tipsa en kollega

0.062