23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ISCAR har utvecklat ett nytt system för grovsvarvning.

Systemet består av en laxspårsinsfästning, som kombinerats med en klampinspänning, vilket ger en mycket stadig och stabil fastspänning av skäret och vilket eliminerar behovet av en topp-klamp.

Grovsvarvning kännetecknas av stort skärdjup (4-10 mm) och hög matning (0,4-1,5 mm/varv). Det vanligaste skäret vid denna typ av bearbetning är stora enkelsidiga skär. Skären monteras i en skärbärare med topp-klamp, för att klara av slag och hög bearbetningsbelastning. Denna metod ger färre antal skäreggar per skär samt att topp-klampen kan vara i vägen för spånavgången.

Dubbelsidiga skär för mycket grov svarvning
Vid användning av dubbelsidiga skär av G-typen brukar matningen halveras i jämförelse med enkelsidiga skär, medan det nya dubbelsidiga DoveIQTurn-skäret med laxspårsinfästning kan bearbeta med betydligt högre matning, tack vare spånbrytarens form.

DOVEIQTURNs innovativa inspänning gör det möjligt att hålla det dubbelsidiga skäret stadigt och förhindrar skäret från att lyftas upp av de höga skärkrafterna.

Skäregenskaper:
• Dubbelsidiga skär
• Tre tillgängliga skärgeometrier: WOMG-IQ, COMG-IQ och SOMG-IQ
• Spånformare R3P för grovsvarvning av stål.

Kundnytta:
• Produktivitet: DoveIQTurn möjliggör upp till 50% högre avverkning jämfört med vanliga dubbelsidiga □NMG skär.
• Ekonomi: Lägre kostnader tack vare höga matningar som reducerar maskintiden. Fler skäreggar jämfört med enkelsidiga skär.
• Bearbetningsexempel: Med skärbärare PWXOL 3232P-10-TF-IQ och det nya skäret WOMG 100716-T3P-IQ kan man längdsvarva med matningar på upp till 3 mm/varv och skärdjup på upp till 2,8 mm.

Iscar Sverige AB
Kungsängsvägen 17B
Box 845
751 08 UPPSALA
Uppsala kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562968858

Kontaktperson

AP
Annika Peterson
Marknad
annikap@iscar.se

Tipsa en kollega

0.031