23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Aero Materiel – Teleskopskenor – Schock-Metall

Aero Materiel och Schock-Metall är specialister på kullagrade teleskopskenor och specialprofiler.

I över 40 år har man på Schock-Metall utvecklat kundanpassade teleskopskenor med en speciell rullformningsteknik. Standardsortimentet innehåller ca 30 olika modeller av teleskopskenor i längder upp till 1100 mm. Schock-Metalls precisa rullformningsteknik tillåter mycket små toleranser och garanterar perfekta, följsamma rörelseegenskaper. Våra teleskopskenor är därför utmärkta glidskenor och expansioner inom de flesta områden.

Inom fordonsindustrin är Schock-Metall din specialist av teleskopskenor och linjära rörelser för fordonsinteriörer. Vid behov av moduler i förarutrymmet, förvaringsfack under sätet, justerbara centrala armstöd liksom takluckor eller utdragbara bagageställningar är dessa skenor det självklara valet.

Schock-Metalls kullagrade teleskopskenor utmärker sig för sina utomordentliga driftsegenskaper liksom sin långlivade hållbarhet och goda tålighet mot vibrationer och korrosion.

Schock-Metalls teleskopskenor och linjära styrningar arbetar ofta osynliga men alltid pålitligt vilket gör att de passar till de flesta applikationer vare sig det gäller lagringsutrustning eller driftsanläggningar, elektroniska rack och 19 tums kontrollpaneler, medicinsk utrustning, verktygsvagnar, bankomater och kopieringsmaskiner samt även inom högteknologiska områden som flyg- och rymdteknologi.

Schock-Metall har en lång historia i tillverkandet av kullagrade teleskopskenor för hemmamiljö, kök och kontorsmöbler med speciell kunskap av att erbjuda kundanpassade lösningar för hög skåp, trådkorgar och källsorteringssystem så väl som produktdisplayer och butiksinredning. Schock-Metall tillverkar även innovativa, användarspecifika teleskopskenor och glidsystem för kontorsmöbler.

Soft Control 2 är ytterligare utveckling av en tidigare innovativ idé. Den självstängande anordningen med integrerad dämpare erbjuder upp till 70 % mer lastkapacitet än den tidigare modellen. Soft Control 2 drar in teleskopskenan med 50 mm kvar till stängt läge samtidigt som den dämpar rörelsen. Teleskopskenor med Soft Control 2 passar väldigt väl för applikationer med korta inbyggnadsdjup och höga krav på lastkapacitet, exempelvis köksutrustning och kontorsmöbler, men även industriapplikationer av olika slag. Teleskopskenor med Soft Control 2 höjer kvalitetskänslan och funktion i din applikation.

AIR MOTION – nästa generation av mjukt glidande teleskopskenor!
De nya mjukgående teleskopskenorna Air Motion från Schock-Metall är en helt ny generation teleskopskenor baserad på vår egen speciella produktionsteknik för profiler. Begreppet Air Motion står för utmärkt smidig drift, bekväm känsla, hög motståndskraft och lång hållbarhet. Man upplever mycket positiva effekter på hela konstruktionen där skenan ingår. Med en unik kombination av material och produktionsteknik, har Schock-Metall utvecklat en teleskopskena med ny högkvalitativ och smidig rörelse. Air Motion tillverkas endast efter kundens önskemål och kan förses med olika stoppfunktioner, dämpning samt ytbehandling.

Schock-Metall är känd för sina mjuktgående teleskopskenor. Med Air Motion går man ytterligare ett steg i funktionalitet och smidighet utan att tappa lastkapacitet.

Hela standardsortimentet finns i 3D på Aero Materiels hemsida för nedladdning och vi kommer presentera vårt utbud på Elmia Subcontractor 2014 i monter B01:33, välkomna.

För mer information kontakta

Bo Murath
Aero Materiel AB
Box 5031
550 05 Jönköping
036-34 44 44
bo.murath@aeromateriel.com

Aero Materiel AB
Österängsvägen 16
554 63 JÖNKÖPING
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562578079

Tipsa en kollega

0.062