23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Utmaning: är du ute efter högre avverkning och förutsägbara prestanda vid stålsvarvning?

Lösning: satsa på den senaste generationens skärsort, GC4315, med Inveio-teknik.

Med lanseringen av GC4315, med den banbrytande Inveio-tekniken, fortsätter Sandvik Coromant att förbättra sina skärsortsserier. Den nya sorten GC4315 utökar möjligheterna i skärprogrammet och kompletterar den allmänna svarvsorten GC4325 i tillämpningar som genererar höga temperaturer, exempelvis med höga skärhastigheter, långa ingreppstider, hårda material eller torr bearbetning.

Båda dessa skärsorter ger användaren hög slitstyrka och utmärkt livslängd vid stålsvarvning. GC4315 ses som en optimeringssort, avsedd att komplettera GC4325 och särskilt lämpad för tillämpningar inom bilindustrin och olje- och gasindustrin.

Inom bilindustrins massproduktion eftersträvar kunderna allt kortare cykeltider i kombination med hög och förutsägbar livslängd. Typiska komponenter att bearbeta med GC4315 är transmissionsdelar, exempelvis in- och utgående axlar, drivaxlar och pinjonger i låglegerat stål till personbilar och lastbilar. GC4315 bidrar till hög verktygslivslängd vid mycket höga skärdata inom medelgrov till fin bearbetning.

För olje- och gassektorn ligger utmaningen i att bearbeta allt större komponenter där det krävs hög verktygslivslängd i instabila uppspänningar. Kunderna driver också ständigt på produktivitetsförbättringar för att kunna tillverka fler komponenter på kortare tid. GC4315 uppfyller de speciella krav som ställs vid svarvning av ytter- och innerdiametrar och kommer till sin rätt vid bearbetning av komponenter som spolkroppar, rörhängare, rör, rörkopplingar, höljen och verktygskopplingar.

Sorten GC4315 förbättrar verktygslivslängden och säkerheten inom produktionen. Med ökad styrka mot fasförslitning, deformationsmotstånd och stabilare egglinje är den stora fördelen hög avverkning utan kompromisser med livslängden. Sorten är särskilt lämpad för obemannad produktion eftersom bearbetningen blir förutsägbar och tillförlitlig. GC4315 kan ge påtagliga fördelar för kunder inom bilindustrin och olja- och gassektorn, där högre verktygslivslängd, kortare cykeltider och enklare uppspänning är viktiga faktorer.

Sorten har ett brett användningsområde: från grovtill finbearbetning, från kontinuerlig till lätt intermittent bearbetning, vid såväl våt som torr bearbetning. Den passar alla stålmaterial. Själva skären finns i många former, både negativa och positiva samt för tung svarvning.

Den nya skärsorten kan ge ökat kundvärde genom snabbare avkastning på investeringar, färre komponenter som står i kö för att bearbetas och lägre kostnad per komponent. GC4315 hjälper kunderna att behålla sin konkurrenskraft genom att öka deras produktivitet så att de kan motsvara marknadens efterfrågan.

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Tipsa en kollega

0.111