23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Kuka på Scanautomatic – visar mjukvara som förenklar robotprogrammering.

På mässan Scanautomatic visar KUKA Nordic företagets senaste mjukvara, mxAutomation, som nu gör det möjligt att sända robotkommandon från verktygsmaskiners PLC-system till kontrollenheten i KUKAs robotar.

Den vidareutvecklade mjukvaran kan idag användas med säkerhets-PLC som kör CODESYS, Siemens och Rockwell PLC system. Med KUKAs mxAutomation blir det enklare att ta till sig robotteknologin eftersom betydligt många fler maskinoperatörer behärskar PLC-programmering.

I KUKAs monter kan maskintillverkare och -integratörer se hur en robot, på ett mycket kostnadseffektivt sätt, integreras i en maskinlösning där allt styrs direkt från PLC-systemet. Mjukvaran som nu visas upp stöder dessutom säkerhets-PLC. Det är en KUKA AGILUSrobot som körs via ett PLC-system och en trådlös operatörsterminal, HMI, med säkerhetsfunktioner kopplad till nya mxAutomation. – Det är, tack vare mxAutomation, för första gången möjligt att programmera roboten utan att kunna robotprogrammeringsspråk, säger Joacim Lorentsson, nordisk försäljningschef på KUKA Nordic AB. Det har funnits nischade speciallösningar tidigare men vår mjukvara kan användas ihop med 80-90 procent av de styrsystem som finns på marknaden.

Förenklar för robotar i tillverkningsindustrin
KUKAs mxAutomation möter marknadens krav på flexibla produktionslösningar där robotar och verktygsmaskiner arbetar tillsammans. Med det användarvänliga gränssnittet och den enkla programmeringen kan dessutom kostnader för utbildning hållas nere och produktionen kan komma igång snabbare.

– Bredden, den enkla programmeringen och marknadens PLC-kunnande öppnar dörren för många industrier att effektivt integrera robotar i produktionen, säger Joacim Lorentsson. Vi ser fram emot att presentera mxAutomation och andra nyheter på Scanautomatic i oktober.

Visionsystem
På Scanautomatic demonstreras också KUKA.VisionTech, ett komplett visionsystem med ett skräddarsytt gränssnitt för kameror, helt integrerat med robotens styrsystem. KUKAs nya visionsystem löser uppgifter som 2D & 3D robotguidning, kvalitetskontroll och läsning av standardiserade industrikoder.

Välkommen att träffa oss på mässan i monter B05:74

KUKA Nordic AB
A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562540723

Kontaktperson

CA
Carola Andersson
Marknadsansvarig
+46 708327068 carola.andersson@kuka.com

Tipsa en kollega

0.062