23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Vi finns där studenterna finns

”Ni kommer inte att ha några kunder om 20 år!”

Orden från scenen som inledde seminariet fick publiken att haja till. Det blev knäpptyst i lokalen. Föreläsaren fortsatte: ”För att ha kunder 2034 måste företag integrera med dem som kommer att bli kunder i framtiden: studenterna”.

Det var då jag började känna mig riktigt stolt. Sandvik Coromant har en stark relation med framtidens verkstadsmedarbetare och vi kommer att fortsätta att bygga vidare på den. Vi har nära samarbeten med flera skolor och universitet runt om i världen. Manufacturing Technology Centre i Storbritannien och BeiHang University i Kina är bara två exempel.

Vi sponsrar seminarier och kurser, och är gästprofessorer. Vi finns där studenterna finns. Dessutom sponsrar vi och deltar i aktiviteter utanför föreläsningssalarna som syftar till att skapa intresse för tillverkningsindustrin.

Rallyt Italian Job, som vi skriver om på sidan 16 och Bloodhound-bilen, som ska försöka slå hastighetsrekordet på land 2016, är två häftiga projekt som kan fungera som ögonöppnare för
många studenter som inte valt yrkesbana ännu. Behovet är stort när det gäller att öka intresset för vår bransch. Till exempel kommer Storbritannien snart att ha en brist på ungefär
830 000 tekniker. Enbart Bloodhound-projektet förväntas generera 100 000 brittiska tekniker till 2018.

För oss innebär alla dessa aktiviteter att vi lockar den bästa kompetensen, inte bara till Sandvik Coromant, vilket vi naturligtvis skulle vilja, utan till hela branschen.

Vi ser gärna framtidens kompetens hos våra kundföretag. Med motparter som ställer de tuffa frågorna vi vill ha och som fortsätter att utmana oss blir vi bättre hela tiden.

Jag håller med föreläsaren – en nära relation med studenter är mycket viktigt med tanke på skälen ovan. Personligen kan jag lägga till ett annat: glädje. Att se glöden, passionen och alla de idéer som bara väntar på att förverkligas hos framtidens verkstadsmedarbetare gör mig varm inombords.

Välkommen till branschen!
Klas Forsström
VD Sandvik Coromant

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Tipsa en kollega

0.047