23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Verktyg för de tuffaste miljöerna

Den förväntade ökningen av efterfrågan på olja och gas i världen innebär att industrin behöver utnyttja reserver som är svårare att nå och som innebär stora tekniska utmaningar.

De komponenter som används för olje- och gasprospektering och för utvinning, oavsett om det handlar om djuphavsborrning eller undervattensproduktion, måste klara stora påfrestningar i svåra miljöer: större djup, högre temperaturer och ökade externa krafter.

De här stora och komplexa komponenterna förväntas ha hög livslängd. Det gäller bland annat upprullningsspolar, slanggalgar, ventiler och annat som ingår i system för att styra produktionsflöden på havsbotten. I borrhålsutrustning förekommer, bland många andra
komponenter, hylsor med avancerad apparatur för styrning och mätning, som måste hållas väl skyddade under borrens passage genom extremt aggressiva miljöer.

Utvecklingen i branschen går mot att tillverka i mer svårbearbetade material som Inconel, titan och rostfritt stål, och slutanvändare kräver komponenter tillverkade till exakta toleranser och med utmärkt ytjämnhet. För att klara av dessa krav behöver komponenttillverkare en hög grad av processäkerhet och förutsägbarhet. De vill också ha minskad stilleståndstid genom effektivare bearbetningsmetoder och högre produktivitet genom ökad verktygslivslängd.

Sandvik Coromant har utvecklat en rad olika verktygslösningar som passar bearbetning av komponenter för olje- och gasproduktion – lösningar som i några fall är de enda möjliga för tillämpningen. Bland dessa lösningar kan nämnas verktyg och verktygshållare som minimerar
vibrationer för komplex innerbearbetning och snabba verktygsbyten. Tillsammans ökar de produktiviteten.

Företagets utbud av Silent Tools minimerar vibrationer och chatter under bearbetningsprocessen, vilket möjliggör en mer förutsägbar och tillförlitlig process. Dessa
verktygshållare är särskilt lämpliga för att nå längre överhäng i svårbearbetade material för en lång rad svarv- fräs- och borroperationer som är vanliga inom tillverkning av komponenter för olje- och gasindustrin. Silent Tools-adaptrar gör det möjligt att svarva komponenter med längd upp till 14 gånger diametern.

För att tillgodose behoven av hög produktivitet och minskad stilleståndstid har maskinanpassade fastspänningsenheter (MACU, machine-adapted clamping unit) utvecklats. De underlättar snabba verktygsbyten på de flesta typer av svarvcenter. MACU-enheter monteras enkelt på revolvrar för stationära och roterande verktyg. De ger bättre prestanda, högre stabilitet och längre ingreppstid. Med MACU kan man även anpassa revolvern till den
typ av komponenter som bearbetas med de tillval som maskinen kan utrustas med. Tillsammans med Coromant Capto ger det stabilitet och snabba verktygsbyten.

CoroTurn SL-serien adaptrar och skärhuvuden kan även användas med Silent Tools. Möjligheten att snabbt byta verktyg ger en modulär och flexibel lösning för svarvning och spårstickning och för annan invändig bearbetning, som flaskborrning. Lanseringen av nya skärsorter, som GC4325, kommer ytterligare att förbättra verktygslivslängd, precision och produktivitet.

Läs mer >>

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Tipsa en kollega

0.047