23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Automagi!

En rad innovationer räddade tillverkningsföretaget Huima

Specials när marknaden för växthus kollapsade i Nederländerna. Nu tar konstruktionstempot och moderniseringen ett nytt steg framåt med en ny automatisk produktionscell som gör att tillverkningen kan skötas obemannad dygnet runt, sju dagar i veckan.

Ton Huitinks farfar, som var en klarsynt pionjär, förvandlade 1938 den lilla smedjan som grundats 1902 av hans far i nederländska Enschede till ett blomstrande tillverkningsföretag. I dag leder och äger Huitink – även han en visionär – företaget, Huima Specials, tillsammans med sin bror Andre. ”Vi är tio gånger mindre än konkurrenterna”, säger Huitink. Han tar en klunk till av det starka svarta kaffet och rättar till slipsen. ”Men vi är tio gånger snabbare och tio gånger mer innovativa”.

Huitink är ingenjör, tekniker och outtröttlig uppfinnare. Han hatar patent. ”De tar bara tid, leder till en massa byråkrati och kostar pengar”, säger han. ”I stället investerar vi i att alltid ligga i ramkant. Det är vårt patent”. Men 2009 såg det inte så bra ut. I Västeuropa hade marknaden för växthus, en stark sektor inom den nederländska ekonomin, rasat samman. ”Växthusbyggarna var våra största kunder”, minns Huitink. ”Praktiskt taget från den ena dagen till den andra fick vi lägga om kursen och försöka hitta nya kunder”.

Läs mer >>

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Tipsa en kollega

0.032