23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Certifierad utbildning i maskinsäkerhet

CMSE® – Certified Machinery Safety Expert: Pilz och TÜV NORD erbjuder en internationell certifierad maskinsäkerhetsutbildning.

CMSE® – Certified Machinery Safety Expert

Pilz har tillsammans med TÜV NORD CERT utvecklat det internationella utbildningsprogrammet CMSE ® - Certifierad Machinery Safety Expert. Därmed sätter de två företagen standarden för en internationell, certifierad utbildning i maskinsäkerhet. De första kurserna är genomförda i Tyskland, Australien, Österrike, Belgien, Frankrike, Irland, Italien, Storbritannien, Nederländerna, USA och Danmark. Sverige, Kina, Korea, Mexiko, Polen och Spanien följer.


CMSE ® är ett internationellt certifierat utbildningsprogram i ämnet maskinsäkerhet. Det behandlar komplexa tekniska frågor och förmedlar den nödvändiga kunskapen om en maskins hela livscykel – från lagstiftning och standarder inom säkerhetsteknik till en noggrann genomgång av de olika områdena för Functional Safety (funktionell säkerhet.) Med det internationella kurscertifikatet vill TÜV NORD CERT och Pilz sätta en världsomfattande standard för utbildning och vidareutbilding med anknytning till maskinsäkerhet.

Programmet är speciellt riktat till konstruktörer, projektledare, säkerhets- och utvecklingsingenjörer inom automationsteknik och underhåll, men kan också vara relevant för tekniska inköpare.

Under kursen, som varar i 4 dagar, utbildar Pilz deltagarna till certifierade maskinsäkerhetsexperter och ger kunskaper som kan användas både nationellt och internationellt.

Kursen, som är indelad i fem moduler med lektioner, diskussioner och workshops, utgör den viktigaste grunden för en praktisk tillämpning. Detta inkluderar, förutom användningen av gällande standarder även konkreta tillvägagångssätt vid riskbedömning och arbetsmiljörutiner, samt en utförlig presentation av nuvarande säkerhetsteknik inklusive användning av Functional Safety (funktionell säkerhet) i kontrollerna. Kursen CMSE ® - Certifierad Machinery Safety Expert är certifierad av TÜV NORD CERT.

Certifikatet är en bekräftelse på expertkunskapen inom maskinsäkerhet. Det kan både deltagare och företag dra nytta av: Företagen får professionellt kvalificerad personal för implementering av säkerhet i hela företaget.

"Maskinsäkerhet var tidigare alltid mycket nationellt präglat. Men med globaliseringen och fler internationella riktlinjer, är det viktigt att anpassa de grundläggande standarderna. Vi anser att samma principer bör gälla över hela världen. Etablering av en säker arbetsmiljö för alla som använder och underhåller maskiner. Här är CMSE naturligtvis ett viktigt steg i rätt riktning, "betonar ansvarige Jaime Alonso, teknisk direktör för" International Services Group "på Pilz och Prof. Dr Ulrich Adolph, chef för teknikavdelningen på TÜV NORD CERT.


CMSE kurser i Sverige
Nästa kurs kommer att hållas den 20-23 april 2015 i Kungsbacka

All information om det internationella utbildningsprogrammet, hittar du här: www.cmse.com

Besök Pilz på Scanautomatic 2014 mässan i Göteborg, 7-9 oktober: Monter B05:32
Inträdeskort kan skrivas ut gratis på www.scanautomatic.se


Pilz på Facebook !:
http://www.facebook.com/pilzse
Pilz på YouTube !:
http://www.youtube.com/pilzse

Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial
Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5020506183

Kontaktperson

Mike Uppdal
Marketingkoordinator
+45 74436332 m.uppdal@pilz.dk

Tipsa en kollega

0.047