23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

DOT/JIWE Varmförzinkning skrider till verket med övertagandet av AquaArmor Technologies.

DOT (Dansk Overflade Teknik) har köpt 80 % av aktierna i AquaArmor Technologies, som därmed blir ett dotterbolag i koncernen under namnet DOT AquaCoat.

De resterande 20 % av aktierna ägs av grundaren till AquaArmor Technologies, Peter Dahlerup, som fortsätter i det nya företaget som försäljningschef.

- DOT, som är specialiserat på korrosionsskydd av större stål- och gjutjärnsämnen med varmförzinkning, metallisering och målning, har kommit ur finanskrisen med en optimerad organisation och expanderar nu företaget. Med uppköpet av AquaArmor Technologies och verksamheten coating-teknologi ser vi en stor marknadspotential. Då våra kunder i dag är typiska underleverantörer för stålbearbetningsbranchen, kan vi med den nya teknologi lösa flera uppgifter för denna industrin och samtidig också för producenter inom bilindustrin, vindkraftverk och lantbruket, säger Vd:n Henrik Steen-Jørgensen.

Coatning är en dopp process, som efterlämnar en likartad, blank svart, 30µ tjock ytbeläggning med ett korrosionsskydd upp till klass C3. I dag används AquaCoat på delar med många gängade hål, där det inte krävs efterbearbetning. T.ex. flera tunnplåtsdelar, som inte tål hög värme påverkan, samt gjutjärnsämnen som bromsok och etc. Coatningen kan användas som enda ytbeläggning eller målas med både pulver -och våtlack.

Processen har inga miljömässiga hinder och är primärt baserad på vattenlösliga blandningar.

OM DOT
DOT Koncernen engagerar 350 medarbetare och har produktion och säljkontor i Danmark och Sverige samt sälj i Tyskland.

DOT AB
Thure Carlssons v. 5
Box 43
294 21 SÖLVESBORG
Sölvesborgs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560957028

Kontaktperson

BS
Bjarne Sändergård
Försäljningschef
bjd@zink.se

Tipsa en kollega

0.047