23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Axelent satsar vidare på vindkraft

”Nu är vi snart helt gröna”

Sista veckan i maj tog vi ytterligare ett beslut kring vår satsning på vindkraft. Vi kommer nu att öka på antalet med ytterligare två riktigt stora vindkraftverk som, när de fungerar fullt ut, kommer göra att Axelent själva tillverkar lika mycket grön energi som vi använder.

Satsningen sker genom den gemensamma ekonomiska föreningen Egen Kraft i Sverige (E-Kraft). Tillsammans med ytterligare ett antal företag samarbetar vi för att kunna producera egen el och säkra tillgång och priser på lång sikt.

Historik
Tanken föddes redan 2007, men det var först 2010 som den ekonomiska föreningen startade. 2011 investerade vi i två vindkraftverk som tillsammans producerar ca 11 GWh. I december 2013 köpte vi ytterligare ett vindkraftverk med en beräknad produktion på 6,5 GWh.

Nu bygger vi själva
Den här gången kommer det att byggas två helt nya vindkraftverk vid Klämman i Reftele (cirka 3 mil från Hillerstorp). Vi medlemmar i E-Kraft äger 40 % av dessa. De båda verken beräknas producera totalt ca 23 GWh. Som delägare kommer vi få tillgång till 9,2 GWh av dessa.

Mindre utsläpp av klimatgaser
Produktion av el med hjälp av vindkraft är ett bra sätt att minimera påverkan på både miljö och klimat. Ett modernt vindkraftverk, som ersätter elproduktion från kol och olja, minskar varje år utsläppen av koldioxid med 4 200 ton, svaveldioxid med 4,5 ton, kväveoxider med 3,5 ton och stoft/aska med 33 ton. Livslängden är mellan 20-30 år vilket ger en långvarig miljönytta.

Axelent Group
Kävsjövägen 17
335 04 Hillerstorp
Gnosjö kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562315191

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.031