23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

System KASTOsort ett robot-stött hanteringssystem

System KASTOsort är ett robot-stött hanteringssystem som automatiskt sorterar kapat material samt efterföljande arbetsuppgifter såsom gradning, rengöring och märkning.

Det tillförsäkrar mer och mer att kapningen och framställningen, rätt storlek, är mycket mer än en lämplig, produktiv kapningsprocess. Denna metod är speciellt lämplig för satser eller serie-produktion hos tillverkare, leverantörer och metalldistributörer. Till exempel, om produktion utförs i en modern såg, kan den endast bli fullt användbar och garanteras om levererad såg är avsedd för kontinuerlig kapning. Därför, först av allt, sågen skall vara automatiserad på inloppsidan med en direktdriven rulltransportör från ett höglagersystem eller från materiallager och automatisk matningsutrustning. Men detta är endast en sida av medaljen, därför att utan kontinuerlig utmatning av de kapade ämnena, inställningsbitar och restbitar, är därför på varandra följande automatiserad och processäker kapningsproduktion inte alltid möjlig. Därför är marknadsledaren av såg för metallkapning, automatiska lagringssystem för stänger och platta material, materialhantering och materialflöde, KASTO Maschinenbau GmbH & Co. KG, D-77855 Achern-Gamshurst, som en logisk konsekvens av det, tar ansvar för den automatiska utloppsidan.

Med den moduluppbyggda robot-stödda hanteringen är system KASTOsort en komplett hanterings- och materialflödes-lösning med möjlighet att sortera kapade ämnen. KASTOsort är baserad på den grundläggande idén att en decentraliserad och oavbruten hantering av hela kap-processen startar vid sågen Detta inkluderar tydligt möjligheten av att inte bara plocka upp de kapade ämnena från sågbordet, utan också i mera fria valbara processteg, till exempel att grada, att mata fram för att ändbearbeta eller centrera, eller att rengöra och märka. De central delarna i KASTOsort är en industrirobot med ett automatiskt grip/bytes-system, ett roterande palettsystem och ett mjukvarusystem för styrning. Tack vare den moduluppbyggda konstruktionen, beroende på kundernas önskemål, är en individuell system- konfiguration möjlig, vilken, beroende på behov, innehåller en eller flera av de nämnda process- stationerna. Dessutom är det möjligt att sortera och placera de kapade ämnena på Euro-pallar (med eller utan krage) lika väl som i standard eller speciella behållare (KLT etc. eller i egna konteinersystem). Beroende på dimensionerna på de kapade ämnena (längd/diameter/vikt) och beroende på systemkonfigurationen (antal inlagda positioner/konteiner), arbetar kombinationen KASTO saw/KASTOsort automatiskt och i princip utan operatör under en viss tid tills ytterligare stänger fylls på, eller byte av fylld behållare med kapade ämnen är nödvändig.

Industriroboten organiserar själv genom att hämta erforderlig gripare från griparmagasinet enligt arbetsprogrammet. Magasinet för gripare är utrustad med, beroende på önskemål, mekanisk- eller vacuum-gripare för flexibel, säker och snabb hantering av runda material, runda kapade ämnen eller platta kapade ämnen. Detta tillåter KASTOsort, till exampel, att flexibelt hantera olika kapade ämnen inom diameterområden från 25 mm till 150 mm, och i längder från 8 till 2000 mm under lämpliga förutbestämda sågdiameterområden, och beroende på kaptiden per kapsnitt. Även på arbetscykel. Den intelligenta sorteringen, processen och placeringen på palett via KASTOsort, betalar sig redan med jämförbara små satser eller seriestorlekar därför att robotens hantering garanterar en hög applikations- och utnyttjande-flexibilitet. Ingen operatör är nödvändig vid tiden för orderbyte. Eftersom hela systemet, beroende på att KASTOsåg och KASTOsort kan hanteras utan operatör, är ytterligare maskinbearbetning effektivt försörjd, vilket i sin tur garanterar högre produktivitet och effektivitet.

Mekana Maskin AB
Kulvägen 1
703 84 Örebro
Örebro kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560441767

Tipsa en kollega

0.047