23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

SSAB:s dotterbolag Plannja och Rautaruukkis byggverksamhet förenas och bildar tillsammans Ruukki Con

SSAB:s dotterbolag Plannja och Rautaruukkis verksamhet för byggkunder bildar en ny division inom SSAB i samband med fusionen. Den nya divisionen Ruukki Construction kommer att ha sitt huvudkontor i Helsingfors, Finland.

Ruukki Construction betjänar både konsumenter och företagskunder. Kunderna påverkas inte av sammanslagningen och kommer att ha samma kontaktpersoner och serviceställen som tidigare.

”Vi fortsätter med verksamheten som vanligt. Produkter, tjänster, avtal och kontaktpersoner förblir desamma. Det nya sammanslagna företaget gör att vi kan betjäna kunderna med en bredare produktportfölj. En annan fördel som sammanslagningen för med sig är att vi kan dra nytta av vårt gemensamma kunnande och därmed utveckla hela byggverksamheten med nya produkter och tjänster. Det här gynnar först och främst våra kunder”, förklarar Marko Somerma, divisionschef för Ruukki Construction.

Ruukki Construction tillverkar takprodukter för konsumenter och takspecialister under varumärkena Plannja och Ruukki som är tillgängliga via ett omfattande nätverk av återförsäljare. Takprodukter och taktjänster är också på vissa marknader tillgängliga från Ruukki Express-butiker och Plannja-serviceställen. Samgåendet mellan Ruukki och Plannja stärker affären i Sverige, Norge, Danmark, Polen och Rumänien. Ett av villkoren från EU kommissionen för SSAB och Ruukki fusionen var att SSAB skall avyttra Plannjas verksamhet i Finland.

Ruukki Construction förser också fastighetsägare och byggföretag med byggkomponenter, till exempel stålstommar för byggnader, lastbärande takprodukter, fasadsystem och sandwichpaneler. Utöver produktförsäljning erbjuder vi också design- och installationstjänster.

Ruukki Construction är en division inom SSAB och har cirka 3 500 anställda. Ruukki Construction är en division med kundservice i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Polen, Estland, Lettland, Litauen, Tjeckien, Slovakien, Rumänien, Ukraina, Ryssland, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien. Utöver kundservice har Ruukki tillverkning på totalt 16 anläggningar i Sverige, Finland, Estland, Polen, Litauen, Ryssland, Ukraina och Rumänien.

SSAB AB
BOX 70
101 21 Stockholm
Borlänge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560163429

Tipsa en kollega

0.047