23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Utökad satsning på produktutveckling

Förändringar i organisationen och utökad kompetens inom företagsgruppen är steg på vägen i Axelents utvecklingsstrategi, där vi kommer öka vårt fokus på kontinuerlig produkt- och produktionsutveckling.

Förvärvet av Axelent Engineering, och i sin tur deras förvärv av Innoqlura i Huskvarna, har varit en medveten satsning från Axelents sida. Syftet är att stärka och utveckla vår kunskap inte bara kring säkerhet utan också den miljö där våra produkter ska fungera, det vill säga inom industri och produktion. Vi vill skapa ett unikt koncept som är svårt att kopiera där vi blir en partner snarare än en leverantör i mängden.

Johan Axelsson, ansvarig för produktutveckling på Axelent AB:
”När vi nu fått in Calle, som fabrikschef, kan jag ägna mig mer åt produktutveckling och framtagande av nya produkter och maskiner. Detta är inget man kan göra själv, utan kräver samarbete mellan olika funktioner och kompetenser. Vi har därför inrättat dels ett internt produktutvecklingsråd som jobbar aktivt med layout, design, framtagning, prototyper och tester, dels ett mer strategiskt råd där vi även har med säljare, marknadsförare och varumärkesutvecklare.”

Smart och säkert
”Vi jobbar inte med dagligvaror eller konsumentprodukter utan lever i en värld där det handlar om säkerhet, automation och produktionsutveckling. Kraven på att frekvent komma med helt nya produkter är därför inte så stort. Det tar dessutom ofta väldigt lång tid från idé till färdig produkt eftersom allt måste vara noggrant testat och ofta fungera i ett system. Trots detta är det oerhört viktigt att vårt X förknippas med smarta och säkra lösningar i alla lägen. Vi ska ta med säkerheten in i framtiden.”

Axelent Group
Kävsjövägen 17
335 04 Hillerstorp
Gnosjö kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562315191

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.047