23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Sven tipsar

!Bakom det synliga finns mängder med finesser!

Under rubriken Sven tipsar kommer vi att presentera tips och fördelar med Axelents produkter som kanske inte är kända eller syns, men som definitivt gör våra produkter omtyckta, lättarbetade och funktionella. Sven Toftgård är vår produktchef och en mästare på att hitta nya funktioner och möjligheter i våra system.

Justering av skjutport – gjort i en handvändning!
”Redan när X-Guard sortimentet planerades för ett antal år sedan lade vi stor vikt vid att få med smarta lösningar och funktioner baserat på erfarenheter som vi samlat på oss genom åren. Ett litet exempel är att om det av någon anledning finns behov att justera lutningen av det rörliga dörrbladet i en skjutport, så kan man enkelt fixa det utan att behöva demontera dörrbladet. Den gängade axeln i skenvagnarna är justerbar. Lossa låsmuttern, sätt fast en nyckel i nyckelgreppet i axeln, justera, lås muttern. Klart!”

Dubbel stolpe – dubbelt skydd
”Vår stolpe, 50 x 100 mm, skapar möjlighet att enkelt montera två paneler på samma stolpe. En från utsidan och en från insidan. Behov av utökat skydd kan finnas t ex vid en operatörsplats i anslutning till en robotcell.”

Beröringsfria säkerhetsbrytare – perfekt för blöta och smutsiga miljöer
”Bilden ovan visar vårt haklås, kompletterat med en beröringsfri brytare. En mycket populär kombination. Brytaren signalerar till styrsystemet att dörren är stängd. Låset borgar för att dörren är mekaniskt stängd och det återfjädrande handtaget förhindrar att man kan slå igen dörren ”av misstag”. En aktiv handrörelse krävs. Som tillbehör finns även ett låsbart handtag.”

Axelent lagerför beröringsfria säkerhetsbrytare. De har stor tolerans mot skeva luckor och grindar. De använder RFID-teknologi för kodning. Högsta säkerhetsnivå, PLe, SIL3 gäller, vilket också uppfylls när flera brytare seriekopplas. Kan anslutas till standard säkerhetsreläer. De har LED-indikering som visar status. Tack vare god skyddsklassning kan de utan problem användas i blöta och smutsiga miljöer.

Axelent Group
Kävsjövägen 17
335 04 Hillerstorp
Gnosjö kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562315191

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.031