23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Proplate knyter avtal med brasilianska Railroad

Affären innebär leverans av slitdelar till ett av världens största gruvprojekt.

Proplate har tecknat ett avtal med Railroad, leverantör till de största gruvföretagen i Brasilien. Kontraktet innebär leverans av slitdelar till ett av världens största gruvprojekt. Slutkunden är Vale, världens näst största gruvbolag och världsledande inom järnmalm.

- Affären till Brasilien är en del i en större uppgång som vi har sett under våren, säger Max Björk, VD på Proplate AB. Det höga orderläget har inneburit att vi sedan mars 2013 tagit in 20 personer extra för att klara leveranserna. För att kunna köra för fullt i produktion under hela sommaren har vi dessutom anställt flera semestervikarier.

Enligt Max Björk ser Proplate stora möjligheter på den brasilianska marknaden eftersom landet står inför enorma behov i utbyggnad av infrastruktur och har ekonomiska muskler att genomföra sina planer.

De slitdelar i grovplåt som Proplate tillverkar används vid upptagning av järnmalm.

Om Proplate
Proplate är en ledande leverantör av komponenter i grovplåt till globala företag inom kranindustri, gruvindustri samt tillverkare av entreprenadmaskiner. Slutprodukter är t ex bandgående lyftkranar och mobilkranar, entreprenadmaskiner samt kvarnar och transportvagnar i gruvor.

Proplates produktionsanläggning i Oxelösund är en av världens modernaste i sitt slag. Här skärs, bearbetas och målas monteringsfärdiga komponenter i grovplåt till kunder världen över. Säljkontor finns i Sverige, Kina och Brasilien. Huvudkontoret ligger i Karlstad.

Proplate Oxelösund AB
Folkegatan 56
Box 14
613 21 OXELÖSUND
Oxelösunds kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564662442

Tipsa en kollega

0.046